Interaktív eszközök

Interaktív eszközök

Multimédia:

A kiállításban monitorok és érintőképernyők két nyelven (magyar, angol) biztosítják a mind teljesebb információt és élményt a látogatók számára. A monitorokon az egyes ásatásokat bemutató filmek láthatók, az érintőképernyők pedig a kiállításban elhelyezett tárgyakhoz kapcsolódó izgalmas játékokat tartalmaznak. A feladatok minden korosztály számára élvezhetők!

QR-kódos idegenvezetés:

A kiállításban olvasható két nyelvű (magyar-angol) szöveges és képes információkat hosszabb tartalmú négy nyelvű (magyar, angol, német és szlovák) olvasható és hangzó szövegek és képes tartalom egészíti ki a kiállításban elhelyezett QR-kódok segítségével. Amennyiben a QR-kódok leolvasását a telefon kamerája nem kezeli automatikusan, a szükséges applikáció a Play Áruházból díjmentesen letölthető. Annak, aki nem rendelkezik internettel, a múzeum wifi-hálózata rendelkezésre áll. Természetesen nagy tudású tárlatvezetőink is minden látogatónak a rendelkezésére állnak.

VR:

A tárlatvezető kollégáktól lehet igényelni a virtuális valóság-játékot, amelyet a múzeumpedagógiai foglalkoztató helyiségben lehet igénybe venni. Egyszerre két érdeklődő élvezheti a virtuális sisak nyújtotta élményt, amelyet a Leopoly Kft. célirányosan a Brigetio Öröksége kiállításhoz fejlesztett a régész és restaurátor kollégák közreműködésével. A vállalkozó szelleműek egy római kori városban, amilyen Brigetio is lehetett, annak lakóháziban és pékségében sétálva megismerkedhetnek a korabeli élettel és különböző játékokkal tesztelhetik a kiállítás megtekintése közben szerzett tudásukat.

Telefonos applikáció:

1. Töltse le és telepítse az alábbi applikációt:

2. Keresse meg a kiállításban a képen látható freskót és a hozzá tartozó tablón a rekonstrukciós képet

3. Indítsa el az applikációt

4. A telefon kameráját irányítsa a képre

5. Fedezze fel a freskókészítés lépéseit